Contact us

We nodigen u uit contact op te nemen of een bezoek te brengen aan ons kantoor.

1

John Boon vertelt over de toekomst van de District Heating Pipeliner

Stichting Pipeliner organiseerde op donderdag 16 mei het event ‘Pipeliner maakt kennis’, waarbij het delen van kennis binnen de branche centraal stond. John Boon van Greenvis was uitgenodigd om te spreken over de toekomst van de District Heating Pipeliner binnen de pipeliner branche.

Door de energietransitie staan pipeliners voor grote uitdagingen. Warmtenetten krijgen een steeds belangrijkere rol en er zijn veel vragen over de toekomst van aardgasnetten. Het is daarnaast lastig om enthousiaste en gepassioneerde professionals met kennis van zaken te vinden om deze vragen te beantwoorden. Met de Master in Pipeliner Technology en events als deze stimuleert de Stichting Pipeliner de kennisoverdracht.

Het event werd georganiseerd voor alumni, huidige en potentiële deelnemers van deze opleiding, en daarnaast werkgevers, (oud-)docenten en andere geïnteresseerden. De aanwezigen kwamen uit veel verschillende disciplines van het ondergrondse transport waaronder zich zowel ontwikkelaars, engineers en aannemers bevonden. Deze diversiteit zorgde voor een brede kijk op de verschillende onderwerpen die aan bod kwamen.

Tijdens het event sprak John over het beroep van de toekomst; de district heating pipeliner. Warmtenetten spelen een belangrijke rol binnen de energietransitie waardoor de markt snel groeit. Daarnaast worden de systemen steeds slimmer en flexibeler op het gebied van opwek, transport en levering. Deze ontwikkelingen vragen om een snellere en slimmere aanpak bij het ontwerpen en realiseren van een warmtenet. John sprak over deze ontwikkelingen en uitdagingen die wij tijdens de ontwikkeling van een warmtenet bij Greenvis tegenkomen.

Op het event werd daarnaast gesproken over de toekomst van de opleidingen, big data voor pipeliners, inwendig buigen van warmteleidingen en de rol van gas binnen de energietransitie. Kortom een mooie diverse combinatie van interessante vraagstukken. Het was een geslaagde dag in het Havenhuis, een prachtige locatie in de haven van Antwerpen, waarbij veel kennis gedeeld is.

Nieuws Nieuws